Att köpa och sälja en begagnad 480

Att köpa och sälja en begagnad 480

När det blir aktuellt att köpa eller sälja en Volvo 480 finns det flera grundläggande punkter att ta med i beräkningen. Det viktigaste när du ska köpa en begagnad bil är att göra noggranna efterforskningar och provköra flera olika bilar. På detta sätt vidgar du dina referensramar och får en bättre uppfattning om vad som är viktigt för just dig. Du kan välja att antingen köpa via en bilhandlare eller privat. Via bilhandlare är det viktigt att räkna med att priset blir lite högre eftersom bilhandlaren måste få betalt för att genomföra affären. Här följer det dock ofta med olika former av garantier.

Köper du å andra sidan privat är det en stor fördel att kunna prata direkt med den som har kört bilen mycket, för att till exempel få en uppfattning om eventuella problem vid olika typer av körning. När du köper privat är det dock viktigt att du också kollar upp säljaren. Om du hittat en annons på någon köp- och säljsida är det viktigt att läsa recensioner från tidigare köpare, så att du får en uppfattning om huruvida försäljaren är seriös och pålitlig eller inte. Om det verkar finnas några tveksamheter ska du inte genomföra köpet. Är du företagare och inte har kapital till att köpa en bil för tillfället finns det många möjligheter att belåna dina fakturor, det vill säga factoring. Det går att göra hos olika banker och diverse finansbolag.

Volvo_480_ar

Att sälja bil

Något av det viktigaste när det gäller att lägga ut en bilannons är bilderna. Se till att bilen är ren och prydlig, både invändigt och utvändigt. Se också till att ha serviceboken och besiktningsprotokollet framme. Precis som nämnt ovan är det viktigt att du som säljare gör en bra och seriös affär. Var ärlig med eventuella fel på din 480 – en sann entusiast kommer att köpa ändå och dessutom uppskatta din uppriktighet. Självklart är det sedan viktigt att du får allt pappersarbete gjort korrekt och att du får betalt.

Leave a Reply