Volvo 240

Volvo 240 var en vidareutveckling av dess föregångare, Volvo 140, och tillverkades i Sverige mellan 1974 och 1993. Volvo 240 är en av de vanligaste Volvobilarna i Sverige, även om man kanske inte ser många på vägarna idag. Den är nämligen Volvos mest tillverkade modell genom tiderna, och har om man räknar in Volvo 260 tillverkats i hela 2,8 miljoner exemplar. Särskilt kombimodellen av Volvo 240 var en mycket populär familjebil, då den hade plats i bagageutrymmet för barnvagnar och allt som behövdes för utflykter av alla de slag. Denna bilmodell har dessutom förevigats i filmen Vi hade i alla fall tur med vädret från år 1980. Som om inte dessa fakta vore tillräckligt för att bevisa hur populär Volvo 240 var bland det svenska folket, kan också nämnas att Volvo 740 började produceras år 1984. I och med detta trodde många att Volvo 240:s tid skulle vara förbi, men som nämndes ovan fortsatte Volvo att tillverka 240 ända fram till 1993, hela ett år efter att Volvo 740 hade slutat produceras. Både Volvo 240 och Volvo 740 fick dock till slut lämna över stafettpinnen till 900-serien.volvo_vesc_2012

Volvo 240 kan egentligen delas in i tre olika modeller: Volvo 242, Volvo 244 och Volvo 245. De sista siffrorna betecknade om det handlade om tvådörrarsversionen, fyradörrarsversionen respektive kombimodellen. Dessa namn togs bort från och med 1983, då alla modeller i serien fick heta helt enkelt 240. De gamla sifferkombinationerna har dock hållit sig kvar i folkmun, och används fortfarande för att specificera exakt vilken modell av 240 det rör sig om.

Även om det har gått många år sedan Volvo 240 slutade tillverkas, anses Volvo än idag vara ett av de bästa bilmärkena man kan äga om man prioriterar säkerhet och trygg körning. En ny Volvo-bil kostar dock sin beskärda del, varför det är viktigt att ha sin ekonomi i ordning inför ett sådant bilköp. Om du behöver hjälp med att förbättra din ekonomi kan du kontakta Zensum, som är en privat lånerådgivare. Zensum kan bland annat hjälpa till med att omförhandla dina lån till bättre villkor. De pengar som du tidigare lade på räntor kan du då spara till ditt Volvo-köp istället.

Leave a Reply