Köp en Volvo 480

Volvo är ett bilmärke och har väldigt många olika modeller. Volvo 480 är Volvos första modell i Volvo 400-serien och det är en liten sportcoupé. Den tillverkades i Nederländerna och var första modellen i den serien som tillverkades med framhjulsdrift. Volvo 480:s motorer hämtades från Renault och var ungefär desamma som användes i Volvo 340. Det tillverkades 80 500 exemplar av Volvo 480, mellan åren 1986-1995. År 2006 kom dock modellens efterträdare, Volvo C30. C30:n fick ärva en del av 480:n, som exempelvis bakluckan och baksätet. Idag kan man köpa både begagnade fordon och nya fordon, och Volvo är inget undantag.

Köp ett begagnat fordon

Om man ska köpa en bil eller annat fordon kan man köpa både nytt och begagnat. Det finns för- och nackdelar med båda. Att köpa en begagnad bil är givetvis billigare än om man köper en ny bil. Däremot omfattas en begagnad bil oftast inte av samma garanti som om när man köper en ny. Det går dock att köpa begagnade fordon via firmor och då kan det ingå vissa garantier. Det brukar också gå att köpa ytterligare en försäkring som täcker exempelvis motorhaveri. Om man däremot köper en begagnad bil från en privatperson har man inga garantier eller extra försäkringar.

Köp en ny bil

När man köper en ny bil ingår oftast garantier som kan täcka exempelvis motorhaveri. Vissa bilfirmor erbjuder också en fri försäkringsperiod. En försäkring på bilen är däremot ett krav i Sverige, men det finns olika försäkringar som täcker olika områden på fordonet. Vissa försäkringar täcker endast skador på annans egendom och inte på ens eget fordon, medan andra försäkringar kan täcka de flesta skador.

Leave a Reply