Volvo 480 Cabriolet

Volvo är ett bilmärke som har nått enorma framgångar genom åren och som är vida känt både nationellt och internationellt. Det finns en hel del fantastiska veteranbilar i Volvos historia, men den om 400-serien är kanske den mest intressanta av dem alla. Läs mer här om konceptbilen Volvo 480 Cabriolet och om olika sorters biltillbehör till både moderna som historiska Volvobilar. Du kan kika på det här och hitta en hel del stylingprylar i sortimentet hos transportstyling.se.

USA-marknaden

Volvo 480 var en helt unik bil med en moderniserad image som framför allt var framtagen för USA. Marknaden där var betydligt sportigare, vilket gjorde att Volvo överträffade sig själva med en sportmodell som för tankarna till James Bonds P1800. Med uppfällbara strålkastare och en riktigt snygg finish såg Volvo 480 helt fantastisk ut. Tankarna går också till bilen i filmerna Back to the future. Volvo 480 flög bokstavligen in på den internationella marknaden och sålde stort i USA, England, Tyskland och Italien. Det var den första bilen med framhjulsdrift som serietillverkades för Volvos räkning. Som veteranbil är Volvo 480 mycket uppskattad och mycket svår att hitta. Oavsett om du letar efter en Volvo i 400-serien eller om du har en modern Volvo är känslan densamma. Kvaliteten har alltid varit Volvos absoluta signum. Du kan dessutom passa på att leta på transportstyling.se och särskilt kika på det här speciella avsnittet över Volvos personbilsmodeller. Även om du inte kan hitta originaldelar till din Volvo där så kan du hitta så kallade eftermarknadsprodukter som är framtagna efter de olika modellernas mått.

480 Cabriolet

Frågan är vad som hade hänt om Volvo 480 Cabriolet hade nått marknaden. Tyvärr blev denna pärla aldrig mer än en konceptbil tillverkad för att visas upp på en bilmässa för att göra reklam för Volvos nästa storbil. Bilen visades upp på bilmässan i Genève 1990, trots att den hade figurerat i media redan så tidigt som 1987. Bilen skulle bli Volvos storslagna svar på 1980-talets förkärlek för cabriolet. På grund av en del olyckliga omständigheter blev det dock aldrig någon tillverkning av Volvo 480 Cabriolet. Bland annat gick tillverkningsfabriken i konkurs. En hel del av idéerna lever dock vidare i efterföljande Volvoserier. Motorn finns till exempel i 340-serien. Är du intresserad av att se den här fantastiska bilen i verkligheten kan du besöka Volvo Museum på Hisingen i Göteborg där en röd prototyp av Volvo 480 Cabriolet finns som utställningsobjekt. Vill du trots allt äga en alldeles egen Volvo 480 Cabriolet kan du köpa en leksaksvariant i skala 1/43. Du kan naturligtvis nöja dig med en annan bil i den populära 400-serien. Glöm inte bort den stora andrahandsmarknaden för Volvomodeller. Stylingtillbehör hittar du hos transportstyling.se som har allt du behöver till överkomliga priser.

Leave a Reply