Volvo S40

I tre generationer har Volvo tillverkat modellen S40 som går ända bak till år 1995. Modellen har ändrats en del sen första modell vilket inte är så konstigt att förstå. Första fasen hos S40 hade inspirerats av Mitsubishis modell Carisma och tillverkades i Born som ligger i Nederländerna. Mitsubishi var även med och tillverkade en av 1,8-litersmotorer som fanns i programmet. År 2000 var det dags för uppdatering och den kallades Fas II. 1800 punkter hade man förbättrat från Fas I och det kunde man se via att mycket var längre som: blinkers där fram och sidoljus. Bilen hade även ny front och bredare framskärmar och inne i bilen hade man gjort förbättringar för ACC och radio. Det var även fokus på högre krocksäkerhet, tystare kupé och en ändring i motorerna. 1995 presenerades även V40 som var tänkt för 1996 års modell och bilen är en kombimodell mellan Volvo S40.

Leave a Reply