Volvo V70

Volvo har tillverkat modellen V70 sedan 1997, det i tre olika generationer. Man kan lugnt säga att V70-bilarna är en viktig del av många Volvo-entusiasters liv och gatubilden skulle inte vara densamma utan dem. Den är Sveriges populäraste bil, och den har alltid varit en bil man kan lita på. Volvo V70 är av hög kvalitet, den är pålitlig och säker och den har en lång livstid. Många som köper en V70 väljer att inte byta modell under resten av livet. V70 Cross Country fick under de senare åren namnet XC70.

Sista bilarna tillverkades år 2016

Volvo V70 tillverkas inte längre, de sista bilarna blev färdiga i april 2016. Under modellens livstid tillverkades totalt 1,25 miljoner exemplar. Den har även varit Sveriges mest sålda bil i över 20 år. Säkerhet har alltid varit ett mycket viktigt säljargument för Volvo, och V70 var inget undantag. Alla generationer av modellen har haft så mycket säkerhetsutrustning som möjligt och har alltid klarat sig exemplariskt i branschens olika kollisionstest. Även om inte bilarna produceras längre kommer de helt säkert att synas på gatorna i många år framöver ändå, detta eftersom de är av hög kvalitet och därför har en mycket lång livslängd.

De olika generationerna

Den första generationen av V70-bilarna tillverkades mellan 1997 och 2000. Bilarna var i princip en ansiktslyftning av den tidigare modellen 850, men enligt Volvo var två tredjedelar av bilen helt annorlunda. De tidigare mycket kantiga formerna gjordes lite rundare för att ge bilen en lite mer modern design. Andra generationen av V70-bilarna började tillverkas år 2000 och fortsatte tillverkas fram till 2007. Den andra generationen erbjöd till exempel femcylindriga motorer vilket tidigare inte funnits i serien. Den tredje och sista generationen tillverkades från 2007 fram till 2016. Motorerna har i denna generation uppdaterats flera gånger än de tidigare, och modellens design har ändrats mycket.

Leave a Reply