Volvo C30

Volvo C30 kan kallas Volvo 480:s efterträdare, då den delvis har designats med 480:n som förebild. Ett exempel på de karaktärsdrag som C30:n har ärvt från 480:n är bakluckan som är gjord helt i glas. Den enda skillnaden är att bakluckan i denna nyare version har fått en stabil ram. Modellen började tillverkas år 2006, och producerades sedan i sex år innan man lade ner tillverkningen helt år 2013.

Volvo C30 har fyra sittplatser och är en 3-dörrars kupé, och det sistnämnda skiljer bilen från dess konkurrenter, då den enbart erbjuds med denna 3-dörrarslösning och är en utpräglad kupé. Däremot planerar Volvo att lansera en halvkombi med fem dörrar som baseras på Volvo C30. Även om modellen alltså inte är flexibel när det gäller dörrantal, erbjuds en potentiell köpare av modellen andra 250px-Volvo_C30_D2_R-Design_(Facelift)_–_Frontansicht,_7._März_2011,_Düsseldorfvalmöjligheter. Bilen finns till exempel som miljöklassad modell, antingen med dieselmotor eller med etanolmotor. Faktum är att Volvo C30 var en av de första snåltrimmade bilarna som Volvo lanserade år 2008, som alla fick tilläggsnamnet DRIVe. Det man hade förändrat var justeringar i kaross, chassi och drivlina som gjorde att bränsleförbrukningen minskade tillräckligt för att bilens koldioxidutsläpp skulle komma under den svenska gränsen för miljöbilar, det vill säga 120 gram per kilometer. Att välja en miljöbil som Volvo C30 är ett bra sätt att värna om klimatet, men det finns många andra åtgärder man kan vidta för att göra ännu större inverkan. En sådan sak är att ta hand om sina matrester, och inte slänga mat i onödan. Om du behöver tips på vad du kan göra med dina matrester ska du gå in på Matklubben.nu. Där hittar du mängder av recept och förslag på hur du kan använda rester för att skapa nya maträtter.

Det ligger ett omfattande arbete bakom att skapa den miljövänliga versionen av Volvo C30. De ändringar som man gjorde i chassit var till exempel till för att göra bilen mer aerodynamisk, vilket bland annat innebar att man sänkte hela chassit 10 millimeter. Man har också gett bilen en mer effektiv främre spoiler, delvis täckt luftintaget i grillen och skapat fälgar som är unika för DRIVe-modellerna och som är aerodynamiskt optimerade. Det är med andra ord en bil som passar både den som bryr sig om miljön och innehållet i sin egen plånbok.

Leave a Reply