Fördelar med att köpa äldre bilar

I dag kommer alltfler äldre bilar tillbaka ut på marknaden. Det blir mer och populärt att köpa en lite äldre, begagnad bil för att sedan gör i ordning den. När det gäller köp av äldre bilar finns det en hel del fördelar med att äga just en sådan. När det gäller nya bilar är de för det första ofta dyra i inköp och alla omkostnader runt omkring bilen blir också högre ju nyare bilen är. Så är till exempel fallet med bilreparationer, bilskatt och försäkring. Om man ska köpa en bil kan det alltså vara läge att titta på till exempel en Volvo 480 eller äldre modeller.

Befrielse från bilskatt

En av de kanske allra största fördelarna med att köpa en äldre bil är att alla så kallade veteranbilar befrias från fordonsskatt som annars ska betalas för alla bilar. När bilen blir 30 år gammal behöver man inte längre betala den här skatten. Det kan bli många tusenlappar man sparar varje år som bilägare.

Går att reparera på egen hand

Till många nya bilar är det så att det krävs specialverktyg för att man ska kunna göra även enklare reparationer. Det är inte alltid möjligt att byta glödlampa på egen hand utan man måste åka till en verkstad för att det ska gå. När det gäller de äldre bilarna kan man mer eller mindre göra allt själv så länge man är lite händig. Att byta glödlampa tar bara några minuter och att byta saker som bromsar behöver inte ta mer än några timmar för en någorlunda skicklig mekaniker.

Billigare att försäkra

När det gäller de nyare bilarna är de generellt sett ofta dyrare att försäkra än vad äldre bilar är. Det beror i de allra flesta fall bland annat på att de nyare bilarna går snabbare och har kraftigare motorer. En äldre bil har ofta en maximal hastighet på omkring 150 kilometer i timmen medan en modern bil kan gå mycket snabbare än så.

Kan bli värda pengar

En annan fördel med de lite äldre bilarna är att man kan tjäna en hel del pengar på dem när man säljer dem. Om man köper en äldre bil billigt och sedan gör den i ordning och säljer den stiger den i de allra flesta fall enormt i värde. Det här är en sak som gör att många satsar just på att köpa in veteranbilar och andra äldre bilar för att sedan fixa till dem och sälja dem. Hur mycket man kan tjäna på bilarna beror självklart på hur många delar som behöver bytas ut, på hur mycket man kan göra själv samt på hur lätt det är att få tag på de aktuella bilarna i fråga.

Leave a Reply